רגולציה בפודטק

Foodtech regulation

רגולציה בפודטק עוסקת בפיקוח והבטחת תאימות של תהליכי ייצור ושיווק מוצרי מזון לתקנים ולדרישות החוק הבינלאומיות והמקומיות. תחום זה משלב ידע מקיף בחוקים ובתקנות, בדיקות בטיחות, תקני איכות, והבטחת התאמה לדרישות סביבה ובריאות הציבור.

במסגרת ההכשרה נלמד על הרגולציות השונות המשפיעות על פיתוח ושיווק מוצרים חדשים, על תהליכי אישור רגולטוריים, ועל דרכים להתמודד עם אתגרים רגולטוריים בפיתוח חדשנות בתחום הפודטק.

עד 40 איש בכיתה

פתיחת ההכשרה
דצמבר 2024

ימי שני ורביעי
בשעות אחר הצהריים

הלימודים יתקיימו
בשפה העברית

משך ההכשרה:
5 חודשים כ-200 שעות

בסיום ההכשרה בוגרי התוכנית יקבלו ליווי צמוד מהצוות ומיועצות הקריירה, שיעזור להם לממש את סל הכלים שקיבלו בסדנאות השונות. הבוגרים יישלחו לראיונות עבודה, יקחו חלק בסימולציות אחד על אחד וישמרו על קשר אישי רציף עם היועצות שלנו על מנת להזניק את הקריירה שלהם בתחום הפודטק.

תנאי קבלה

תחום הפודטק בישראל, ובמיוחד בגליל, מזנק בקצב מסחרר בשנים האחרונות ומצריך מוחות נוספים שיצטרפו למערך.


התוכנית מתאימה לכל עובדי תעשיית המזון שרוצים לקבל ידע נוסף בתחום הרגולציה ולמעוניינים להתשלב בתחום בעלי תואר רלוונטי.

x

סילבוס התוכנית

(יתכנו שינויים לאורך התכנית)

Onboarding לעולם התעסוקה החדש

ללמוד איך ללמוד, אפקטיביות, אקסל ועוד כישורי בסיס לעולם התעסוקה החדש

היכרות עם מדעי המזון וטכנולוגיה

היכרות כללית, היסטוריה והתפתחות של טכנולוגיות מזון, הרכב מזון ועקרונות תזונתיים

בטיחות ובקרת איכות במזון

סכנות בקטריאליות, בטיחות במזון- רגולציות וסטנדרטים, מדידה ובקרת איכות בתעשיית המזון

עיבוד ושימור מזון

עקרונות עיבוד מזון, טכניקות שימור מזון (thermal, refrigeration, drying, and fermentation), אריזה ואחסון של מוצרי מזון

תוספי מזון

מבוא, סוגים ותפקודים, הנחיות רגולטוריות לתוספים

חלבונים אלטרנטיביים

עקרונות  והיסטוריה, חדשנות קיימת בתחום

טכנולוגיות מזון מתפתחות

סקירה כללית, ננוטכנולוגיה, ביוטכנולוגיה והנדסה גנטית בייצור מזון, ייצור מזון ססטיינבילי והפחתת בזבוז מזון

תפעול ושיווק פודטק

התהליך המלא לפיתוח מוצרי מזון, תפעול ושיווק מוצרי מזון, תהליכים לחדשנות

רגולציית פודטק 101

היכרות עם רגולציית פודטק, סקירה כללית של הרגולציה הנדרשת לתחום, סקירת הרגולטורים השונים ותפקידיהם

רגולציית בטיחות מזון

עקרונות הרגולציה לבטיחות מזון, סטנדרט בטיחות מזון והנחיות, דרישות רגולטוריות לייצור ועיבוד מזון

רגולציית תיוות ופרסום במזון

עקרונות תיוות ופרסום מזון, דרישות סימון ואריזת מזון, הנחיות ועקרונות לשיווק מזון

אישור רגולטורי וקבלת סרטיפיקציה של מוצרי פודטק

תהליך אישור מוצר, דרישות להסמכה ולסרטיפיקציה, דרישות רגולטוריות בינלאומיות

קניין רוחני ופטנטים בפודטק

סקירה כללית של דיני קניין רוחני, פטנטים, סימני מסחר וזכויות יוצרים בתעשיית הפודטק, הגנה על קניין רוחני בשלבים שונים של החברה

ציות ואכיפה לתקינה רגולטורית

סקירת ציות ואכיפה, ניהול עמידה ברגולציה ביומיום, מענה להפרות רגולטוריות ופעולות אכיפה שונות

פיתוח מיומנויות רכות וליווי להשמה

סדנאות פיתוח אישי ומקצועי, סימולציות אישיות לקראת ראיונות עבודה ופיתוח הפרופיל המקצועי - קורות חיים, לינקדאין ומדיה חברתית.

דיקני התוכנית

ד"ר תמי מירון

סמנכ"לית הטכנולוגיות בחממת ההזנק Fresh Start

ד"ר אופיר בנימין

מרצה וחוקר במחלקה למדעי המזון במכללת תל חי

צוות תוכנית

ד"ר רז חממי

מוביל ההכשרה

מרצה וחוקר, מומחה להנדסת רקמות ובשר מתורבת, תושב הגולן

רוני צדקא

מנהלת התוכנית

נעמה ציפורי אביר

יועצת קריירה

עיני פטשרסקי

יועצת קריירה

בשיתוף שר ייעוץ:

בשיתוף שר ייעוץ:
Registration form (#5) - Regulation

הרשמה לתכנית


יש לכם שאלות נוספות?

למי מיועדת התוכנית?

אם אתה עובד בתעשיית המזון ורוצה להתקדם או להעשיר את הידע בתחום הרגולציה, התוכנית הזו היא בשבילך! 

גם אם אינך מגיע עם ניסיון מקצועי ואתה רוצה למצוא עבודה בתחום, אנחנו פה כדי לעזור לך להשתלב.  

איך מתקבלים לתוכנית?

שלבי המיון כוללים הרשמה באתר, מבחן מיון, הצגה עצמית דרך צילום וידאו ומרכז הערכה אונליין.

האם יש דרישות קדם לתוכנית?

מועמדי התוכנית נדרשים להיות בעלי ניסיון מקצועי עכשיוי בעולמות המזון או בוגרי תואר או לימודי תעודה במקצועות רלוונטיים.

מה הן דרישות התוכנית?

זמינות ונוכחות מלאה פעמיים בשבוע בשעות 16:30-20:30, מחויבות גבוהה לתהליך שכולל מטלות בית ומפגשים פיזיים מדי פעם.

עם אילו מיומנויות מעשיות חדשות אסיים את הקורס?

בסיום ההכשרה תוכל להשתלב בתפקידי רגולציה בתעשיית הפודטק, תכיר חברות נוספות מתעשייה זו ותרחיב את רשת הקשרים שלך.

מה הופך את התוכנית לתוכנית ייחודית בשוק?

תוכנית Food Techies היא תוכנית ההכשרה הראשונה והמקיפה למקצועות הפודטק שבצמיחה. התוכנית כוללת העמקה בעולמות הפודטק והתמקצעות בהנדסת תהליכי מזון. התוכנית כוללת התנסות במעבדות, חיבור לתעשייה ומתן כלים וליווי לקראת השמה בתחום. מובילי התוכנית הם המוחות הבולטים ביותר בתעשיית המזון בישראל היום.