הכשרת טכנולוג תהליך

Food Process Technologist

טכנולוג תהליכי מזון מתמחה בתכנון, פיתוח וייעול תהליכים הכרוכים בייצור מוצרי מזון. טכנולוג המזון מיישמים עקרונות הנדסיים לשיפור היעילות, הבטיחות, האיכות והקיימות בפעולות עיבוד מזון. תחומי האחריות בתפקיד זה עשויים לכלול תכנון ציוד, הטמעת טכנולוגיות חדשות, פתרון בעיות, הבטחת תאימות לרגולציה כדי לחדש ולשפר תהליכי ייצור מזון.

בהכשרה זו נתמקד בעולמות ההייטק ככלל, עולמות הפודטק בפרט ונתמקצע בתחום הנדסת תהליכי מזון.

עד 40 איש בכיתה

פתיחת ההכשרה
5.6.24

פעמיים בשבוע
בימי שני ורביעי
16:00-20:00

לימודים היברידיים-
בזום בשילוב מפגשים פיזיים באזור הצפון

הלימודים יתקיימו
בשפה העברית

משך ההכשרה:
5 חודשים כ-200 שעות

בסיום ההכשרה בוגרי התוכנית יקבלו ליווי צמוד מהצוות ומיועצות הקריירה, שיעזור להם לממש את סל הכלים שקיבלו בסדנאות השונות. הבוגרים יישלחו לראיונות עבודה, יקחו חלק בסימולציות אחד על אחד וישמרו על קשר אישי רציף עם היועצות שלנו על מנת להזניק את הקריירה שלהם בתחום הפודטק.

סילבוס התוכנית

(יתכנו שינויים לאורך התכנית)

Onboarding לעולם התעסוקה החדש

ללמוד איך ללמוד, אפקטיביות, אקסל ועוד כישורי בסיס לעולם התעסוקה החדש

היכרות עם מדעי המזון וטכנולוגיה

היכרות כללית, היסטוריה והתפתחות של טכנולוגיות מזון, הרכב מזון ועקרונות תזונתיים

בטיחות ובקרת איכות במזון

סכנות בקטריאליות, בטיחות במזון- רגולציות וסטנדרטים, מדידה ובקרת איכות בתעשיית המזון

עיבוד ושימור מזון

עקרונות עיבוד מזון, טכניקות שימור מזון (thermal, refrigeration, drying, and fermentation), אריזה ואחסון של מוצרי מזון

תוספי מזון

מבוא, סוגים ותפקודים, הנחיות רגולטוריות לתוספים

חלבונים אלטרנטיביים

עקרונות  והיסטוריה, חדשנות קיימת בתחום

טכנולוגיות מזון מתפתחות

סקירה כללית, ננוטכנולוגיה, ביוטכנולוגיה והנדסה גנטית בייצור מזון, ייצור מזון ססטיינבילי והפחתת בזבוז מזון

תפעול ושיווק פודטק

התהליך המלא לפיתוח מוצרי מזון, תפעול ושיווק מוצרי מזון, תהליכים לחדשנות

היכרות עם upstream processes

סקירה כללית של התהליך, חשיבות התהליך בתעשיית הפודטק, סוגי תהליך שונים המשמשים לייצור מזון, פקטורים המשפיעים על בחירת התהליך ואופטימיזציה שלו

טכניקות תרביות מיקרוביאלית

יסודות תרביות מיקרוביאליות, צמיחה ומטבוליזם, תירבות מיקרו-אורגניזמים, שימור וגידול תרביות

טכנולוגיית פרמנטציה

סקירה כללית ויישומים בתעשייה, תהליכי פרמנטציה והפרמטרים המובילים, כלים סטטיסטיים לאופטימיזציה

טכניקות downstream process

סקירה כללית וחשיבות בתעשייה, סוגים שונים בייצור מזון, איך לבחור נכון ואיך לבצע אופטימיזציה

בקרת תהליכים ואוטומציה

מבוא וסקירה, ניטור תהליכים וניתוח נתונים, אוטומציית תהליכים עם מערכות בקרה וחיישנים

בקרת איכות ועמידה בתקנים

עקרונות של בקרת איכות, טכניקות שונות, תקנות בינלאומיות לנושא

פיתוח מיומנויות רכות וליווי להשמה

סדנאות פיתוח אישי ומקצועי, סימולציות אישיות לקראת ראיונות עבודה ופיתוח הפרופיל המקצועי - קורות חיים, לינקדאין ומדיה חברתית.

דיקני התוכנית

ד"ר תמי מירון

סמנכ"לית הטכנולוגיות בחממת ההזנק Fresh Start

ד"ר אופיר בנימין

מרצה וחוקר במחלקה למדעי המזון במכללת תל חי

צוות תוכנית

ד"ר רז חממי

מוביל ההכשרה

מרצה וחוקר, מומחה להנדסת רקמות ובשר מתורבת, תושב הגולן

רוני צדקא

מנהלת התוכנית

נעמה ציפורי אביר

יועצת קריירה

עיני פטשרסקי

יועצת קריירה
Registration form (#3)

הרשמה לתכנית

יש לכם שאלות נוספות?

למי מיועדת התוכנית?

אם אתה בעל תואר ראשון ויש לך עניין להשתלב בתעשיית הפוד-טק, התוכנית הזו היא בשבילך!
גם את אתה עובד כבר התעשייה זו ואתה רוצה להתקדם ולהשתלב בחברה כטכנולוג תהליך, אנחנו פה כדי להרים אותך למעלה.

איך מתקבלים לתוכנית?

שלבי המיון כוללים הרשמה באתר, מבחן מיון, הצגה עצמית דרך צילום וידאו ולבסוף ראיון אישי.

גם את אתה עובד כבר התעשייה זו ואתה רוצה להתקדם ולהשתלב בחברה כטכנולוג תהליך, אנחנו פה כדי להרים אותך למעלה.

האם יש דרישות קדם לתוכנית?

מועמדי התוכנית נדרשים להיות בוגרי תואר או לימודי תעודה.

מה הן דרישות התוכנית?

זמינות ונוכחות מלאה פעמיים בשבוע בימי שני ורביעי בשעות 16:00-20:00, מחויבות גבוהה לתהליך שכולל מטלות בית והתנסויות במעבדה.

עם אילו מיומנויות מעשיות חדשות אסיים את הקורס?

בסיום ההכשרה תוכל להשתלב כטכנולוג תהליך בתעשיית הפודטק.

מה הופך את התוכנית לתוכנית ייחודית בשוק?

תוכנית Food Techies היא תוכנית ההכשרה הראשונה והמקיפה למקצועות הפודטק שבצמיחה. התוכנית כוללת העמקה בעולמות הפודטק והתמקצעות בהנדסת תהליכי מזון. התוכנית כוללת התנסות רבה במעבדות, חיבור לתעשייה ומתן כלים וליווי לקראת השמה בתחום.